Førjulstid hos Havila Hotel Ivar Aasen
Førjulstida har lange tradisjonar på Havila Hotel Ivar Aasen. Frå 28. november til 13. desember inviterer vi til julebord med rikhaldig buffet. Frå 17. november byr vi òg på julelunsj og julemiddag.
Jula er tida for å samlast, feire og skape gode minner – og hos oss i Ørsta legg vi alt til rette for ei uforgløymeleg julefeiring.
All maten vår er laga med ferske råvarer.
Vi kjøper råvarer frå lokale produsentar for å skapa dei beste smakane.
Julebuffet og dessertbord.
Musikk og dans etter middagen.
Førjulstida har lange tradisjonar på Havila Hotel Ivar Aasen. Fredag 28 November og 05.desember, laurdag frå 29. november ,06. og 13. desember inviterer vi til julebord med rikhaldig buffet.
Vi kombinerer tradisjonsrik julemat med gode smakar frå lokale råvarer, lun atmosfære og levande musikk som held festen i gang til langt på natt.
Kvelden startar med julebuffet frå kl. 18.00 til 21.00, der du kan nyte både varme og kalde rettar, samt eit rikt dessertbord. Etter middagen opnar baren, og stemninga stig når KS Duo tek scena kl. 21.00. Med gitar, bass og flerstemt song leverer dei eit variert repertoar som inviterer både til allsong og dans – heilt fram til kl. 02.00.
Samle venner, familie eller kollegaer og bli med oss for ein festleg kveld fylt med tradisjonelle julesmakar og koselege, gledelege augneblink!
PRIS:
Førjulstida er perfekt for å samlast til eit hyggeleg måltid, anten midt på dagen eller på kveldstid. Frå 17. november kan grupper på minimum 5 personar bestille julelunsj eller julemiddag hos oss.
Menyen byr på klassiske julerettar, vel mellom:
Dessert: Appelsin- og kanelostekake på pepperkakebotn, servert med vaniljemarinerte bær.
Pris: 535,- per person
Vi serverer denne norske klassikaren med alt det gode tilbehøret, og avsluttar med dessert som set den rette julestemninga. Her blir det klassisk lutefisk av tørrfisk og klippfisk med mye godt tilbehør som blant annet sprøstekt bacon, ertepure, Ringerikes poteter
Visst du?
Hvorfor og når man begynte å behandle tørket fisk med lut vet man ikke, men det er en gammel tradisjon. En legende sier at et lager med tørrfisk brant opp etter et lynnedslag. Tørrfisken ble liggende igjen i asken som ble våt i det påfølgende regnet, og aske er alkalisk. Den gangen spiste man mat som bare var uspiselig og ikke forgiftet, og fisken ble antakelig dermed vasket grundig i rent vann for å få bort den verste sot mengden. Dermed var lutefisken født .
Pris: 595,- per person