Viltaften 5-retter – Viltkjøtt og vinsmaking med sommelier Tim
Bli med oss fredag 4. oktober, i Restaurant Varde på Havila Hotel Ivar Aasen i Ørsta for en unik middag. Vi har samarbeidd med Hovdenakk Hjort, ein lokal hjorteprodusent, for å lage ein fem-rettars meny av det beste av hausten i dei sunnmørske fjella og skogen har å by på.
Menyen består av lokale hjortekjøttretter og ingrediensane i sesongen. Hovedenakk Hjort er ein hjortefarm med eit tilhøyrande slakteri med viltmottak, lokalisert i Ørsta på Søre Sunnmøre.
Meny:
Entrecote av hjort fra Hovdenakk hjort. Gravet med gin fra Geiranger. Serveres med lokal urte og bladsalat, syltet småløk, ramsløkemulsjon, nøttekrønsj og tyttebærmousse
Kremet skogsoppsupe på høstens kantarell og steinsopp, serveres med sprø hjortepølse og gressløkolje.
Rypebryst fra Sunnmøre. Pannestekt, serveres med pastinakkpure, kantareller, blåbær, glaserte løk, bacon, rosenkål og demiglace.
Indrefilet av hjort fra Hovdenakk hjort. Serveres med einebærsaus, honning glaserte gulerøtter, ripsgele, jordskokkchips og potetpure smaksatt med gressløk.
Crème brûlée smaksatt med multe. serveres med eple sorbet fra Stranda og karamellisert sjokolade
Matallergiar
Har du ein matallergi? Gi oss beskjed om dette ved bestilling.
31. oktober 2025
Frå kl. 18:00 til 21:00 kan du nyte denne menyen – og baren held ope heilt til kl. 02:00 for vidare hygge.
Sommelier Tim Vikström har sett saman ei tilpassa vinpakke eller du kan velje glas frå vinkartet.
Pris:
- 895,- per person
- Pakke/glas vin – tillegg